Pomana porcului

Conform traditiei, porcul se taie in ziua de Ignat. Dupa taiere, se obisnuieste ca toti cei de fata sa fie invitati Ia pomana porcului. Carnea si orga

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g pulpa de porc
  • 400g piept de porc
  • 200g ficat de porc
  • 200 g rinichi de porc
  • 4 linguri de untura
  • o capatana de usturoi
  • soric proaspat
  • sare

Mod de preparare

Conform traditiei, porcul se taie in ziua de Ignat. Dupa taiere, se obisnuieste ca toti cei de fata sa fie invitati Ia pomana porcului. Carnea si organele se taie in bucati de marime potrivita si se rumenesc in untura, iar soriciul se taie in fasii si se freaca bine cu sare grunjoasa. Se prepara un mujdei din usturoi pisat, cu putina sare si apa rece.
Pomana porcului se serveste cu mamaliguta calda, cu tuica sau cu vin rosu.

Alte aperitive recomandate

Rulada de spanac

Ciuperci umplute

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci