Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina, unt, carne de vita, ceapa, morcov, ciuperci, usturoi, patrunjel verde si ulei.
Faina se amesteca impreuna cu sarea, untul, si apa calduta. Se framanta aluatul bine, apoi se pune la rece, pana se prepara umplutura. Se caleste ceapa tocata, in putin ulei. Se adauga morcovul ras, apoi ciuperci tocate marunt, carnea tocata si dupa ce s-au calit bine, se ia vasul de pe foc. Se adauga usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, sare si piper. Aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire, se taie forme rotunde sau patrate si se pune cate o lingura din compozitia de carne. Se pliaza in doua, se lipesc bine marginile, apoi se pun la prajit in ulei incins, pe ambele parti.
Se servesc calde, cu sos picant de rosii.
Alte aperitive
Ciuperci umplute
Chiftele
Placinta cu carne
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii