Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina, unt, carne de vita, ceapa, morcov, ciuperci, usturoi, patrunjel verde si ulei.
Faina se amesteca impreuna cu sarea, untul, si apa calduta. Se framanta aluatul bine, apoi se pune la rece, pana se prepara umplutura. Se caleste ceapa tocata, in putin ulei. Se adauga morcovul ras, apoi ciuperci tocate marunt, carnea tocata si dupa ce s-au calit bine, se ia vasul de pe foc. Se adauga usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, sare si piper. Aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire, se taie forme rotunde sau patrate si se pune cate o lingura din compozitia de carne. Se pliaza in doua, se lipesc bine marginile, apoi se pun la prajit in ulei incins, pe ambele parti.
Se servesc calde, cu sos picant de rosii.
Alte aperitive
Ciuperci umplute
Chiftele
Placinta cu carne
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!
Inghetata BacioIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii