Racitura de cocos

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de maruntaie si de intestine ap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cocos
  • zarzavat de supa
  • sare
  • usturoi
  • 1 tacam de pui

Mod de preparare

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de maruntaie si de intestine apoi se pune la fiert intr-o oala mare cu multa apa rece. Se fierbe la foc potrivit descoperit, pana cand carnea se desprinde de pe os. La jumatatea timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa curatat si spalat. O data cu zarzavatul se adauga si putina sare. Carnea fiarta se curata de pe oase si se lasa pe o farfurie. Supa in care a fiert pasarea se strecoara, se mai sareaza daca este nevoie si se amesteca cu mujdei de usturoi concentrat, dupa gust. Se pun bucati de carne in farfurii, se taie zarzavatul fiert si se pune peste carne, iar continutul farfuriilor se acopera cu supa concentrata amestecata cu mujdei. Farfuriile se tin la rece pana a doua zi. Pentru mai multa siguranta, se pune la fiert impreuna cu pasarea si un tacam de pui care are multa gelatina. In cazul in care piftia nu se prinde dupa doua ore de pastrare la rece, se dizolva o foaie de gelatina alimentara in apa rece si se clocoteste cu toata zeama de carne. Se pune apoi din nou zeama in farfurie peste carne si se tine la rece.

Racitura se serveste ca aperitiv.

Alte retete:

Chiftelute

Ardei copti

Ciuperci pane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Ciorba de pui cu bulion de zarzare
Cele mai apreciate rețete
Tort cu mousse alb si fructe de padure
1
Torturi

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...

Tort cu mousse alb si fructe de padure
Chec cu nuci si rahat
2
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Bors de miel
3
Retete de Pasti

Bors de miel

Traditional in zona Dobrogei!

Bors de miel
Drob din miel
4
Retete de Pasti

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Strudel cu mere din aluat de casa
5
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
ReteteCulinare.RO

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci