Racitura de cocos

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de maruntaie si de intestine ap

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cocos
  • zarzavat de supa
  • sare
  • usturoi
  • 1 tacam de pui

Mod de preparare

Se curata pasarea, se parleste pe flacara mare, se freaca usor cu malai si se spala in mai multe ape reci. Se goleste de maruntaie si de intestine apoi se pune la fiert intr-o oala mare cu multa apa rece. Se fierbe la foc potrivit descoperit, pana cand carnea se desprinde de pe os. La jumatatea timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa curatat si spalat. O data cu zarzavatul se adauga si putina sare. Carnea fiarta se curata de pe oase si se lasa pe o farfurie. Supa in care a fiert pasarea se strecoara, se mai sareaza daca este nevoie si se amesteca cu mujdei de usturoi concentrat, dupa gust. Se pun bucati de carne in farfurii, se taie zarzavatul fiert si se pune peste carne, iar continutul farfuriilor se acopera cu supa concentrata amestecata cu mujdei. Farfuriile se tin la rece pana a doua zi. Pentru mai multa siguranta, se pune la fiert impreuna cu pasarea si un tacam de pui care are multa gelatina. In cazul in care piftia nu se prinde dupa doua ore de pastrare la rece, se dizolva o foaie de gelatina alimentara in apa rece si se clocoteste cu toata zeama de carne. Se pune apoi din nou zeama in farfurie peste carne si se tine la rece.

Racitura se serveste ca aperitiv.

Alte retete:

Chiftelute

Ardei copti

Ciuperci pane

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc