Rosii umplute cu carne

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata si stoarsa. Se framanta apoi cu mana si se amesteca cu ceapa tocata si cu patrunjel tocat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne macra
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 felie de paine
  • 100 gr unt
  • rosii
  • bulion de rosii

Mod de preparare

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu painea muiata si stoarsa. Se framanta apoi cu mana si se amesteca cu ceapa tocata si cu patrunjel tocat marunt. intr-un vas se pun 100 gr unt si se lasa sa se infierbante. Se adauga apoi carnea si se lasa la foc mic, acoperit vasul cu un capac. Se mai amesteca din cand in cand cu o lingura ca sa nu se prinda carnea de vas. Cand incepe sa se rumeneasca, se ia capacul si se mai amesteca incet. Se ia apoi carnea de pe foc iar cand s-a racorit se adauga un ou, sare si piper dupa gust. Se scobesc rosiile si se lasa cu gura in jos la scurs. Se umplu apoi cu compozitia de carne si se aseaza intr-un vas. Se toarna peste ele o ceasca de apa, un pahar de bulion si se introduc in cuptor la fiert.
Se servesc fierbinti.

Alte retete culinare:

Chiftele

Tocanita de pui

Pastrav la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc