Rozete cu carne si branza

Se curata ceapa si se taie marunt. (Eu am calit-o in putin ulei, am adaugat si carnea tocata,le-am calit impreuna si am condimentat cu sare si piper).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Rozete cu carne si branza

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie
  • 150 g cascaval
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • 500 g carne de porc tocata si condimentata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • piper
  • 150 g branza de vaci
  • 7 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • margarina pentru tava

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt. (Eu am calit-o in putin ulei, am adaugat si carnea tocata,le-am calit impreuna si am condimentat cu sare si piper).

Se taie cascavalul cubulete. Se spala si se toaca marunt patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat).

Se separa albusul de galbenus. Se amesteca bine albusul, carnea tocata si ceapa, cimbrul, patrunjelul, pasta de rosii si piperul. Se adauga apoi cascavalul.

Se amesteca branza de vaci cu 6 linguri de lapte, ulei si sare.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza.

Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de cca.50x27 cm.

Se intinde carnea tocata peste aluat si se ruleaza pe lung.

Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5 cm fiecare si se aseaza intr-o forma speciala de tort,unsa cu margarina, cu partea sectionata in sus.

Se amesteca galbenusul cu 1 lingura de lapte si se ung marginile aluatului.

Se introduce in cuptor (cam la 180 C) si se coace cca. 40 min. La sfarsit se presara patrunjel deasupra.
Pofta buna!

Reteta Rozete cu carne si branza a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne gasiti aici:

Muschi impanat,

Rulada de carne,

Chec de carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci