Rozete cu carne si branza

Se curata ceapa si se taie marunt. (Eu am calit-o in putin ulei, am adaugat si carnea tocata,le-am calit impreuna si am condimentat cu sare si piper).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Rozete cu carne si branza

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie
  • 150 g cascaval
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 ou
  • 500 g carne de porc tocata si condimentata
  • 2 linguri pasta de rosii
  • piper
  • 150 g branza de vaci
  • 7 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • margarina pentru tava

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt. (Eu am calit-o in putin ulei, am adaugat si carnea tocata,le-am calit impreuna si am condimentat cu sare si piper).

Se taie cascavalul cubulete. Se spala si se toaca marunt patrunjelul (se pastreaza putin pentru ornat).

Se separa albusul de galbenus. Se amesteca bine albusul, carnea tocata si ceapa, cimbrul, patrunjelul, pasta de rosii si piperul. Se adauga apoi cascavalul.

Se amesteca branza de vaci cu 6 linguri de lapte, ulei si sare.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de branza.

Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se formeaza un dreptunghi de cca.50x27 cm.

Se intinde carnea tocata peste aluat si se ruleaza pe lung.

Se taie rulada in 10 felii cu o grosime de 5 cm fiecare si se aseaza intr-o forma speciala de tort,unsa cu margarina, cu partea sectionata in sus.

Se amesteca galbenusul cu 1 lingura de lapte si se ung marginile aluatului.

Se introduce in cuptor (cam la 180 C) si se coace cca. 40 min. La sfarsit se presara patrunjel deasupra.
Pofta buna!

Reteta Rozete cu carne si branza a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne gasiti aici:

Muschi impanat,

Rulada de carne,

Chec de carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide