Salata calda din piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

• faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa)• asezonati-o

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Salata calda din piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para

Ingrediente

  • piept de rata - 1 buc
  • kumquat - 3 buc
  • coacaze rosii - 1 ciorchine mic
  • vin roze calitativ - 30 ml
  • vin alb dulce - 1 litru
  • zahar brun - 1 lingura
  • ienibahar boabe - 1 lingurita
  • cuisoare - 67 buc
  • pere Williams - 2 buc
  • mango copt - 1 buc
  • otet cu miere si ghimbir - 2 linguri
  • crema de otet balsamic - 1 lingura
  • mustar Dijon - 1 lingurita
  • stafide - 30 g
  • prosecco - 30 ml
  • miere - 1½lingurita
  • ulei de masline - 2 linguri
  • ulei de samburi de struguri - dupa gust
  • zeama de lime - dupa gust
  • salata Baby Batavia - dupa gust
  • andiva - 1/2 buc
  • seminte de dovleac - 1 lingura
  • piper alb cu lamaie - dupa gust
  • sare - dupa gust
  • cimbru uscat - dupa gust

Mod de preparare

• faceti romburi pe partea cu grasime a pieptului de rata (taiati din grasime daca este prea multa)
• asezonati-o pe ambele parti cu piper alb cu lamai, sare si cimbru uscat
• puneti pieptul de rata pe partea cu grasime intr-o tigaie neincinsa, la foc potrivit - lasati grasimea sa se topeasca usor - rata se va praji in propria-i grasime
• in momentul in care grasimea a devenit aurie, intoarceti pieptul de rata si dati-i o culoare si pe partea cealalta
• stingeti cu vin roze si introduceti in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade pentru maximum 10 min
• scoateti-o si lasati-o la odihnit cca 10-15 min
• decojiti perele, scobiti-le semintele si fierbeti-le in vinul alb dulce, cu zahar brun, boabe de ienibahar si cuisoare
• odata ce s-au inmuiat perele, iar vinul s-a redus, scoateti-le si lasati-le la racit
• odata reci, mixati-le cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender, adaugand treptat uleiul de masline, Prosecco, miere, otet cu miere si ghimbir, mustar dijon si crema de otet balsamic – blendati pana obtineti o compozitie omogena – de indata ce ati realizat acest lucru, adaugati si stafidele si amestecati cu o lingura
• taiati andiva rondele
• taiati mango cuburi mici (Brunoise)
• taiati kumquat-ul carpaccio (felii foarte subtiri, transparente, eliminand si samburii totodata)
• amestecati rondelele de andiva cu salata Baby Batavia si cuburile de mango, adaugand ulei de samburi de struguri si lime dupa gust 
• adaugati si semintele de dovleac si amestecati bine
• taiati pieptul de rata felii si serviti-l langa salata
• adaugati vinaigrette de para atat pe rata cat si pe salata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster
1
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster

De multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...

Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul Oster
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster
2
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster

Dovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...

Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster
3
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster

Napii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....

Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul Oster
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster
4
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

Morcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...

Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale
5
Smoothie & Milkshake

Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale

De multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....

Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara