Salata “Cuibul cocoşului de munte” este o salata delicioasa dar mai ales o reteta de salata aspectuoasa cu piept de pui.
1.Spalati bine cu apa rece carnea si legumele.
2.Fierbeti in apa cu sare carnea de pui.(~ 20 minute dupa ce a dat in primul clocot) O lasati la scurs
pana se raceste apoi o taiati fasii.
3.Ouale le puneti la fiert pentru 7 minute,apoi le curatati de coaja.Separati albusul de galbenus,apoi taiati fasii albusul.
Galbenusul va fi folosit pentru realizarea oualelor ce vor decora salata.
4.Taiati castravetii fasii.
5.Taiati ceapa rondele subtiri,apoi turnati apa fierbinte peste ea si lasati-o timp de 10 minute.Treceti ceapa prin jet de apa rece,apoi o scurgeti de apa.
6.Taiati sunca fasii.
7.Tocati mararul marunt.
8.Ouale pentru decor le faceti din galbenusuri,maioneza si marar.Condimentati cu sare si piper.
9.Prajiti cartofii intr-o tigaie cu ulei incins la foc mare pana devin rumeni si crocanti.Scoateti cartofii sa se raceasca pe servete de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei.
Intr-un bol puneti pieptul de pui,sunca,castravetii,ceapa si albusul de ou,apoi condimentati cu sare si piper.Adaugati maioneza si amestecati usor pentru omogenizare.
Asezati frunze de salata pe platou,apoi puneti salata din bol.Decorati cu cartofii prajiti si oua.
Cele doua functii pe care as dori sa le testez: coacerea si prajirea
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii