Snitel de porc in sos condimentat

Carnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de sare si putin piper, apoi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • o lingura de coriandru
  • jumatate de lingurita de chimen
  • 2 ardei

Mod de preparare

Carnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de sare si putin piper, apoi se adauga faina, 2 linguri de ulei, doua-trei linguri de apa si se omogenizeaza bine. Se trec bucatile de carne, pe rana, prin ou batut si prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti si in ulei incins. Se scot snitelele si se asaza pe o farfurie, acoperite cu un capac.

Ceapa se curata si se taie solzisori. Cateii de usturoi curatati se taie in jumatati. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins. Se adauga ardeiul iute taiat foarte marunt, avand grija sa se indeparteze semintele. Se adauga un pahar de apa calduta, in care s-a desfacut bulionul. Se acopera vasul si se lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa. Se condimenteaza cu chimen si coriandru si se mai lasa pe foc timp de cinci-sase minute, amestecand din cand in cand.
Snitelul se serveste cald, pe un platou, impreuna cu sosul si cu garnitura de piure de cartofi.

Alte retete mincare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci