Snitel de porc in sos condimentat

Carnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de sare si putin piper, apoi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • o lingura de coriandru
  • jumatate de lingurita de chimen
  • 2 ardei

Mod de preparare

Carnea de porc se spala, se curata si se taie in felii, care se bat cu ciocanul pentru fragezit. Se bat ouale cu un praf de sare si putin piper, apoi se adauga faina, 2 linguri de ulei, doua-trei linguri de apa si se omogenizeaza bine. Se trec bucatile de carne, pe rana, prin ou batut si prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti si in ulei incins. Se scot snitelele si se asaza pe o farfurie, acoperite cu un capac.

Ceapa se curata si se taie solzisori. Cateii de usturoi curatati se taie in jumatati. Ceapa si usturoiul se calesc in ulei incins. Se adauga ardeiul iute taiat foarte marunt, avand grija sa se indeparteze semintele. Se adauga un pahar de apa calduta, in care s-a desfacut bulionul. Se acopera vasul si se lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa. Se condimenteaza cu chimen si coriandru si se mai lasa pe foc timp de cinci-sase minute, amestecand din cand in cand.
Snitelul se serveste cald, pe un platou, impreuna cu sosul si cu garnitura de piure de cartofi.

Alte retete mincare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise