Snitele de carne

Se taie ugerul bucata intreaga si se spala cu apa rece, dupa care se pune sa fiarba intr-un vas descoperit, cu multa apa, la foc potrivit, cateva ore

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg uger de vaca
  • zarzavat de supa
  • sare
  • 2 linguri de faina
  • 1 cescuta de lapte
  • 1 ou
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se taie ugerul bucata intreaga si se spala cu apa rece, dupa care se pune sa fiarba intr-un vas descoperit, cu multa apa, la foc potrivit, cateva ore. Dupa doua ore de fierbere se adauga zarzavatul de supa intreg, se continua fierberea pana in momentul in care ugerul se poate consuma. Se scoate, se taie felii subtiri, fiecare felie se sareaza usor si se trece prin aluat de clatite facut din ou, faina si lapte dulce. Feliile astfel pregatite se prajesc in ulei fierbinte.

Se servesc cu cartofi prajiti.

Alte aperitive:

Salata de icre

Oua umplute

Arici din pateu de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
3
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie