Sufleu de pui cu ciuperci

Ciulamaua: Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la foc mic si imediat se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru ciulama: 100 g ulei
  • 100 g faina
  • 1/2 l lapte
  • sare
  • 5 oua
  • pentru umplutura: 2 cepe
  • un piept de pui fiert
  • mai marisor
  • 300g ciuperci fierte si bine stoarse
  • 2-3 oua
  • delikat
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel

Mod de preparare

Ciulamaua:

Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la foc mic si imediat se adauga laptele caldut si un pic de sare. Se lasa pe foc pana ce compozitia arata ca o pasta omogena dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit ciulamaua se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, apoi albusurile batute spuma cu un pic de sare, amestecand intruna.


Pentru umplutura:

Ceapa se caleste dupa care se adauga pieptul de pui fiert si tocat marunt, ciupercile taiate mic si stoarse, delikatul, sarea dupa gust, piperul si verdeata. Dupa ce s-a racit se adauga cele 2-3 oua batute.

Se ia o cratita de 3 Kg si se tapeteaza cu faina. Se toarna jumatate din cantitatea de ciulama, apoi umputura peste care se toarna restul de ciulama.

Se da la cuptor la 180º C timp de 45 minute.

Se rastoarna pe un platou numai dupa ce s-a racit bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori