Ciulamaua: Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la foc mic si imediat se adau
Ciulamaua:
Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la foc mic si imediat se adauga laptele caldut si un pic de sare. Se lasa pe foc pana ce compozitia arata ca o pasta omogena dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit ciulamaua se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, apoi albusurile batute spuma cu un pic de sare, amestecand intruna.
Pentru umplutura:
Ceapa se caleste dupa care se adauga pieptul de pui fiert si tocat marunt, ciupercile taiate mic si stoarse, delikatul, sarea dupa gust, piperul si verdeata. Dupa ce s-a racit se adauga cele 2-3 oua batute.
Se ia o cratita de 3 Kg si se tapeteaza cu faina. Se toarna jumatate din cantitatea de ciulama, apoi umputura peste care se toarna restul de ciulama.
Se da la cuptor la 180º C timp de 45 minute.
Se rastoarna pe un platou numai dupa ce s-a racit bine.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii