Ciulamaua: Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la foc mic si imediat se adau
Ciulamaua:
Uleiul se pune intr-o cratita si dupa ce s-a incins, se adauga faina putin cate putin amestecandu-se intruna la foc mic si imediat se adauga laptele caldut si un pic de sare. Se lasa pe foc pana ce compozitia arata ca o pasta omogena dupa care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit ciulamaua se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, apoi albusurile batute spuma cu un pic de sare, amestecand intruna.
Pentru umplutura:
Ceapa se caleste dupa care se adauga pieptul de pui fiert si tocat marunt, ciupercile taiate mic si stoarse, delikatul, sarea dupa gust, piperul si verdeata. Dupa ce s-a racit se adauga cele 2-3 oua batute.
Se ia o cratita de 3 Kg si se tapeteaza cu faina. Se toarna jumatate din cantitatea de ciulama, apoi umputura peste care se toarna restul de ciulama.
Se da la cuptor la 180º C timp de 45 minute.
Se rastoarna pe un platou numai dupa ce s-a racit bine.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii