Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potriv
Se topeste untul pe bain-marie si se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potrivit de tare pe care il lasam la rece 30 minute. Intre timp se caleste ceapa tocata marunt si bucatile de piept de piept de pui, taiate in cubulete mici de1 cm. Se adauga morcovul taiat in cubulete si fiert in prealabil, fasolea si mazarea. Apoi se potriveste de condimente si sare. Se opreste focul si se amesteca si verdeata tocata fin. Se da amestecul sa se raceasca bine. Aluatul se imparte in doua parti: una se intinde in foaie de 1,5 cm grosime care se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, iar cealalta se intinde si ea la fel si apoi se taie fasii late de 3-4 cm.
Se umple tarta cu amestecul de carne si legume apoi se acopera cu fasiile de aluat, impletindu-le intre ele. Se opresc cateva fasii care se framanta din nou cu putina boia dulce (pentru a se colora aluatul), apoi se imparte in doua parti care se intind in fasii subtiri si lungi, ce se rasucesc usor si cu acest snurulet se orneaza tarta pe margine. Se unge deasupra cu galbenus, se presara semintele de in si susan, apoi se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute la foc potrivit.
Se serveste taiata in bucati potrivite, dupa ce s-a racit putin.
Pofta buna!
Reteta Tarta impletita a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete de tarta gasiti aici:
Tarta cu carne tocata si ciuperci,
Tarte cu rosii si mozzarella,
Tarta de ou si parmezan
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii