Toba de porc este un preparat traditional din carne de porc ce se pregateste cu precadere de sarbatorile de iarna.
1. Am avut doua stomace de porc si un mat de porc. Am fiert (la kukta) carne de pe capul porcului, gusa, jumatate de ficat, 4 rinichi, 2 inimi, 1 limba de porc si 1 limba de vitel cu sare, piper boabe si foi de dafin.
2. Dupa ce au fiertle-a taiat bucatele mici. Cand a fost totul taiat am pus pe ele putin piper cayenne-chilli, piper negru si un praf de sare.
3. In acest timp am carpit stomacele pe ici, pe colo, si anume in punctele esentiale, acolo unde se rupsesera in procesul curatarii.
4. Am purces la umplerea stomacelor de porc. abia acum mi-am dat seama cat de mari sunt, asa ca nu mi-a ajuns compozitia decat ptr un stomac si fundac.
5. Le-am pus pe fiecare in cate o oala, am pus zeama de la fiertul carnurilor si le-am intepat cu un ac peste tot, ca sa nu crape stomacul.
6. Le-am fiert cam o ora, la cel mai mic foc posibil. Cand s-au mai racit, le-am scos din zeama, le-am pus pe tava mare de la aragaz si le-am dus in balcon. Acolo le-am pus in cap fiecareia cate o alta tava si pe tava, cate un bidon cu vin de 5l, ca sa se preseze, cat de cat si sa se lege compozitia.
Pofta buna! Reteta Toba a fost propusa de moatza pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcReteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot...
Desert prajitura cu mereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii