Treccia ripiena salata

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untu

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Treccia ripiena salata

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 500 gr faina
  • 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce
  • 50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt
  • dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii)
  • 15 gr sare
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 250 gr apa
  • Umplutura: mortadella
  • parmezan ras
  • auricchio picant
  • cubulete de salam
  • rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu o lingurita de zahar (din zaharul pentru aluat) si cu putina apa (din apa pentru aluat). Varsam drojdia peste faina, adaugam untura la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa (putin cate putin). Dupa 5 minute de framantat rezulta urmatoarea aluatul-biluta pe care o punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic si o punem pentru 2 ore intr-un loc caldut ferit de curenti de aer (ideal in cuptorul preicalzit pentru 10 minute la 40 grade si apoi stins). Intindem aluatul pe planul de lucru usor infarinat (ideal ar fi sa aiba o forma dreptunghiulara). Apoi cu muchia unui cutit impartim in trei foaia, dar fara sa o taiem (doar o marcam usor). Si taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase (mie mi-au iesit 21 fasiute pe dreapta si 21 pe stanga). Umplem partea centrala cu ce vrem noi (de la crema pasticcera la carne macinata) eu am umplut cu ce mai aveam prin frig: mortadella (am pus feliile de mortadella primele), iar peste am pus parmezan ras, cubulete de auricchio picant, cubulete de salam si rosioare mici din loc in loc. Am pus peste inca 2 felli mortadella 8. si am inceput sa impletesc fasiutele (din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa). O ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pentru 30 minute la 200 grade


Se paote servi atat calda cat si rece. Reteta propusa pe forum de Laura_A

Alte retete foarte bune pe care vi le recomandam

Ciorba radauteana

Muschi de porc la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Aluat pizza
1
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Placinta cu iaurt
3
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Parteneri
Ciorba dulce din carne de strut
Bucataras.RO

Ciorba dulce din carne de strut

Am încercat și varianta aceasta! Inițial era în gând să prepar o ciorbă din aia așa cu...

Ciorba dulce din carne de strut
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise