Cu o forma metalica de briosa decupam rondele de aluat. Jumatate din acestea le decupam pe mijloc, folosind o forma cu un diametru mai mic. Peste fiec
Cu o forma metalica de briosa decupam rondele de aluat.
Jumatate din acestea le decupam pe mijloc, folosind o forma cu un diametru mai mic.
Peste fiecare rondea intreaga punem inelul de aluat, se preseaza.
Se pun intr-o tava cu hartie de copt,se ung cu galbenus de ou si se pun la cuptor cam 15 min pana cresc si se rumenesc.
Intre timp pregatim umplutura:taiem pieptul de pui bucatele mici, il calim in 50 g unt, dupa ce s-a prajit punem usturoi tocat cat mai marunt, potrivim de sare si piper.
In alta tigaie topim 50 g unt,punem si lingura de faina si o calim la foc mic 1-2 minute, stingem cu laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Apoi punem galbenusurile si parmezanul,se mai lasa sa fiarba 1 minut la foc mic
Apoi se pune pieptul de pui,se mai fierbe totul cam 3 minute,la foc mic. Eventual se mai pune sare si piper
Umplem formele cu aceasta umplutura si punem din nou tava la cuptor, pana ce se rumeneste si compoz.
Deasupra se pun rondelele rezultate atunci cand am decupat inelele.
Se servesc calde
Pofta buna!
Reteta Vol-au-vent cu pui si sos parmezan a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de aperitive cu carne gasiti aici:
Coronita festiva,
Rozete cu carne si branza,
Cheeseburger Pie ( Chec cu carne tocata)
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcReteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot...
Desert prajitura cu mereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii