Vol-au-vent cu pui si sos parmezan

Cu o forma metalica de briosa decupam rondele de aluat. Jumatate din acestea le decupam pe mijloc, folosind o forma cu un diametru mai mic. Peste fiec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Vol-au-vent cu pui si sos parmezan

Ingrediente

  • Aluat foietaj
  • piept de pui 400 g
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g parmezan
  • sare si piper

Mod de preparare

Cu o forma metalica de briosa decupam rondele de aluat.

Jumatate din acestea le decupam pe mijloc, folosind o forma cu un diametru mai mic.

Peste fiecare rondea intreaga punem inelul de aluat, se preseaza.

Se pun intr-o tava cu hartie de copt,se ung cu galbenus de ou si se pun la cuptor cam 15 min pana cresc si se rumenesc.

Intre timp pregatim umplutura:taiem pieptul de pui bucatele mici, il calim in 50 g unt, dupa ce s-a prajit punem usturoi tocat cat mai marunt, potrivim de sare si piper.

In alta tigaie topim 50 g unt,punem si lingura de faina si o calim la foc mic 1-2 minute, stingem cu laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Apoi punem galbenusurile si parmezanul,se mai lasa sa fiarba 1 minut la foc mic

Apoi se pune pieptul de pui,se mai fierbe totul cam 3 minute,la foc mic. Eventual se mai pune sare si piper

Umplem formele cu aceasta umplutura si punem din nou tava la cuptor, pana ce se rumeneste si compoz.

Deasupra se pun rondelele rezultate atunci cand am decupat inelele.


Se servesc calde

Pofta buna!

Reteta Vol-au-vent cu pui si sos parmezan a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne gasiti aici:

Coronita festiva,

Rozete cu carne si branza,

Cheeseburger Pie ( Chec cu carne tocata)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Sarmale de post cu soia
Bucataras.RO

Sarmale de post cu soia

Sarmale de post cu soia
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa