Vol-au-vent cu pui si sos parmezan

Cu o forma metalica de briosa decupam rondele de aluat. Jumatate din acestea le decupam pe mijloc, folosind o forma cu un diametru mai mic. Peste fiec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Vol-au-vent cu pui si sos parmezan

Ingrediente

  • Aluat foietaj
  • piept de pui 400 g
  • 100 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g parmezan
  • sare si piper

Mod de preparare

Cu o forma metalica de briosa decupam rondele de aluat.

Jumatate din acestea le decupam pe mijloc, folosind o forma cu un diametru mai mic.

Peste fiecare rondea intreaga punem inelul de aluat, se preseaza.

Se pun intr-o tava cu hartie de copt,se ung cu galbenus de ou si se pun la cuptor cam 15 min pana cresc si se rumenesc.

Intre timp pregatim umplutura:taiem pieptul de pui bucatele mici, il calim in 50 g unt, dupa ce s-a prajit punem usturoi tocat cat mai marunt, potrivim de sare si piper.

In alta tigaie topim 50 g unt,punem si lingura de faina si o calim la foc mic 1-2 minute, stingem cu laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Apoi punem galbenusurile si parmezanul,se mai lasa sa fiarba 1 minut la foc mic

Apoi se pune pieptul de pui,se mai fierbe totul cam 3 minute,la foc mic. Eventual se mai pune sare si piper

Umplem formele cu aceasta umplutura si punem din nou tava la cuptor, pana ce se rumeneste si compoz.

Deasupra se pun rondelele rezultate atunci cand am decupat inelele.


Se servesc calde

Pofta buna!

Reteta Vol-au-vent cu pui si sos parmezan a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne gasiti aici:

Coronita festiva,

Rozete cu carne si branza,

Cheeseburger Pie ( Chec cu carne tocata)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Piftie combinata
Bucataras.RO

Piftie combinata

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem...

Piftie combinata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola