Aperitiv cu ciuperci

Se incalzeste cuptorul la 150 de grade. Se pregatesc ciupercile: se splala si se aseaza intr-o tava de cuptor, cu o pensula se unge fiecare ciuperca i

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv cu ciuperci

Ingrediente

  • 900 grame ciuperci
  • 125 ml de ulei de masline( de preferat)
  • 4-6 felii de franzela taiate mai gros
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri de patrunjel taiat
  • sare si piper.

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 150 de grade. Se pregatesc ciupercile: se splala si se aseaza intr-o tava de cuptor, cu o pensula se unge fiecare ciuperca in parte, in final se mai stropesc cu restul de ulei, se adauga sare si piper peste fiecare ciuperca. Se pun la cuptor pentru aproximativ 10 min sau cand incep sa se innegreasca.Dupa ce se scot de la cuptor se lasa sa se raceasca. Acum pregati painea: Se incalzeste o plita sau gratar electric. Se ia pe rand fiecare felie de paine si se unge pe ambele parti cu ulei dupa care se aseaza la prajit cam 10 sec pe fiecare parte. Se maruntesc ciupercile. Se prajeste intr-o tigaie usturoiul in 2-3 linguri de ulei cam 30 de sec, se adauga ciupercile ,iar ultima data se adauga patrunjelul si se mai lasa la prajit inca 30 de sec. Pentru aranjare: peste painea prajita se aseaza ciupercile si un pic de patrunjel peste.


Pofta buna! Reteta Aperitiv cu ciuperci a fost propusa de lisa_magic pe forum culinar.ro Alte retete cu ciuperci gasiti aici: Chiftele de ciuperci, Clatite cu ciuperci, Ciuperci umplute cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide