Placinta cu ciuperci si cascaval

Se caleste ceapa 2 minute impreuna cu usturoiul 2 minute in unt, se adauga ardeiul si ciupercile si se calesc 5 minute. Se adauga coniacul dupa care

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • 1/2 cana ceapa tocata
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 2 cutii ciuperci taiate
  • 1 ardei iute verde
  • 1/2 cana coniac
  • 1/2 cana smantana
  • 1 cana lapte
  • 4 oua
  • putina boia iute
  • sare si piper
  • cascaval ras
  • 1 pachet aluat fraged

Mod de preparare

Se caleste ceapa 2 minute impreuna cu usturoiul 2 minute in unt, se adauga ardeiul si ciupercile si se calesc 5 minute. Se adauga coniacul dupa care se reduce focul. Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se lasa sa se raceasca.

Intre timp, ouale se bat bine cu smintina, se adauga boia, piper si sare dupa gust si la sfirsit se adauga laptele in compozitie.

Aluatul fraged se pune intr-o tava rotunda de preferinta pentru ca se taie mai bine (ca feliile de tort). Se acopera cu ciupercile si apoi se rastoarna ouale batute. Deasupra se rade cascaval. Se introduce in cuptorul incalzit pina cind face o crusta maronie deasupra.


Se serveste cald sau rece dupa preferinta, cu sau fara vreun sos. Eu l-am preparat cu tzatiki facut din castraveti murati.

O tava de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte utila.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc