Bame a la grec

Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se caleste si ceapa, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr bame
  • 150 gr ceapa
  • 200 gr rosii
  • 2 legaturi marar
  • 100 ml ulei
  • 30 gr bulion
  • 100 gr vin
  • piper
  • sare
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se curata bamele de codite, se oparesc si dupa ce s-au racit, se calesc in ulei incins, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Se caleste si ceapa, se adauga bulionul, se stinge cu vin si putina apa, apoi se lasa sa dea in cateva clocote. Sosul obtinut se toarna peste bame, se sareaza si se pipereaza apoi totul, dupa gust. Se presara marar tocat deasupra, se adauga rosiile feliate si se da la cuptor, pana se rumenesc rosiile.


Mancarea se serveste rece cu marar tocat presarat deasupra.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor Ciuperci umplute Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci