Ciuperci cu carne de vita sau porc

Pentru ciuperci cu carne de vita sau porc ciupercile se curata si se spala. Cozile de ciuperci se toaca marunt. Ceapa se curata si se da prin masina de tocat cu sita fina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • ciuperci proaspete - 1 kg
  • carne tocata de vita/porc - 300 g
  • ceapa - 150 g
  • ulei - 50 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • cascaval - 100 g
  • smantana - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciuperci cu carne de vita sau porc ciupercile se curata si se spala. Cozile de ciuperci se toaca marunt. Ceapa se curata si se da prin masina de tocat cu sita fina. Mararul se spala si se da prin masina de tocat cu sita fina. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Carnea tocata se amesteca cu cozile de ciuperci, ceapa, mararul, sarea, piperul si se calesc in 50 ml ulei. Ciupercile se aseaza pe o tava unsa cu ulei si se umplu cu aceasta compozitie. Deasupra, se presara cascavalul ras, apoi tava se introduce la cuptor unde se lasa 35-40 de minute la foc potrivit. Spre sfarsitul coacerii, ciupercile umplute se stropesc cu smantana.

Ciupercile cu carne de vita sau porc se servesc calde sau reci.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc