Ciuperci gratinate

Se curata cartofii de coaja apoi ii punem intregi in apa cu sare. Se scurg iar apoi ii taiem felii de 5 mm grosime. Separat, cureti ciupercile, le t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci gratinate

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 250 gr ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 4 linguri smantana
  • 100 ml lapte
  • 100 gr cascaval
  • 1 foaie dafin
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja apoi ii punem intregi in apa cu sare. Se scurg iar apoi ii taiem felii de 5 mm grosime. Separat, cureti ciupercile, le tai felii si le prajesti in ulei bine incins, adaugi putina sare, piper si foaia de dafin, amestecand continuu pana scade bine zeama si ciupercile incep sa se rumeneasca ushor. Intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, asezi cartofii si ciupercile in straturi succesive. Separat, amesteci smantana, laptele, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, sare si piper, apoi torni sosul peste straturile de cartofi si ciuperci. Razi desupra cashcaval si lasi forma la cuptor pt 25-30 min pana se rumeneste frumos deasupra.


Sursa acestei retete este blogul culinar. dumitrufelicia

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori