Ciuperci umplute

Ciupercile se spala, se sterg cu un servet curat sau hartie de bucatarie. Se indeparteaza coditele, dar se pastreaza! Se toaca coditele ciupercilor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci umplute

Ingrediente

  • Ciuperci albe (champignons)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 125 g prosciutto cotto
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 125 smantana subtire (frisca)
  • cascaval ras. ceva ulei de masline
  • sare
  • piper-dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se spala, se sterg cu un servet curat sau hartie de bucatarie. Se indeparteaza coditele, dar se pastreaza! Se toaca coditele ciupercilor. Se toaca fin ceapa, usturoiul si patrunjelul. Rosia se curata de coaja si samburi, se taie cubulete. Sunca se taie marunt. Se pune ceapa la prajit, in ulei de masline. Nu se rumeneste tare. Cind ceapa devine putin aurie se adauga coditele tocate si usturoiul, se lasa scurt la prajit. Adaugam sunca, se mai lasa putin la prajit. Punem rosia si patrunjelul tocat si mai lasam 1-2 minute la foc moderat. Turnam smantana, lasam putin sa scada. Acum trebuie gustat, daca mai trebuie adaugata sare (atentie la sunca-poate fi deja destul de sarata!) si se pune piper dupa gust. Umplem ciupercile, le acoperim cu cascaval ras si dam la cuptor la 200°C, incalzit in prealabil. Le rumeniti dupa plac.


Se servesc atat calde cat si reci. Reteta Ciuperci umplute a fost propusa de Maya pe forum culinar.ro Alte retete de ciuperci umplute gasiti aici: Ciuperci umplute , Ciuperci umplute, Ciuperci umplute cu oua de prepelita Ciuperci umplute (usor de gatit) Ciuperci umplute cu branza Ciuperci umplute cu sunca si cascaval Ciuperci umplute cu sos de vin rosu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide