Ciuperci umplute cu verdeata si branza

Ciuperci umplute cu verdeata si branza, gatite in cuptor, se potrivesc perfect langa o salata de ridichi cu ceapa verde!

Portii
3
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 ciuperci champignion mari
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 100 gr telemea maturata
  • 200 gr cascaval ras
  • 4 bucati rosii uscate in ulei
  • sare si piper dupa gust
  • o jumatate lingurita fulgi de chilli
  • doua linguri marar si patrunjel tocate fin
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pentru umplutura poti sa folosesti ce ingrediente preferi: carne, diferite legume, sunca.. eu am ales de data aceasta branzeturi si verdeturi proaspete!


Spala bine ciupercile, rupe coditele si sterge-le bine cu servetele de hartie. Pune sare pe ambele parti si lasa-le la scurs pe un tocator, pana pregatesti umplutura. 



Taie coditele cuburi mici, iar ceapa si usturoiul verde taie-le rondele subtiri. Pune uleiul la incins intr-o tigaie, apoi lasa-le sa se inabuseasca putin. Condimenteaza cu sare, piper si fulgi de chilli. Rastoarna apoi compozitia intr-un castron. Adauga rosiile uscate taiate cubulete, pune jumatate din cascavalul ras, telemeaua zdrobita cu furculita si verdeata proaspata. Amesteca usor si omogenizeaza compozitia.



Sterge ciupercile cu servetele de hartie ca sa elimini excesul de apa, apoi umple-le si asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presara deasupra restul de cascaval ras si pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-15 minute.



Serveste ciupercile calde, alaturi de o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Clatite cu dulceturi
Bucataras.RO

Clatite cu dulceturi

Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...

Clatite cu dulceturi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos