Clatite cu ciuperci

Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald. Separat, pregatiti umplutura: tocati ceapa marunt, caliti-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru clatite: 300 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu rom
  • 600 ml lapte
  • 200 g smantana
  • putina sare
  • Pentru umplutura: 500 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • o foaie de dafin
  • 250 ml smantana
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald.

Separat, pregatiti umplutura: tocati ceapa marunt, caliti-o un minut in toata cantitatea de ulei, puneti ciupercile taiate in felii, sarea, piperul si foaia de dafin.

Caliti totul in vas descoperit pana se evapora apa lasata, daca mai este nevoie, picurati o jumatate pahar cu apa calda, astfel ca ciupercile sa fie bine patrunse.

Adaugati verdeata tocata si smantana atat cat amestecul sa fíe potrivit de legat.

Umpleti foile de clatite, pastrate calde pe baie de aburi, asezati-le intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt, pudrati-le cu cascaval ras si dati-le pentru 10 minute la cuptorul fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci