Clatite cu ciuperci

Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald. Separat, pregatiti umplutura: tocati ceapa marunt, caliti-o

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru clatite: 300 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cu rom
  • 600 ml lapte
  • 200 g smantana
  • putina sare
  • Pentru umplutura: 500 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • o foaie de dafin
  • 250 ml smantana
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pregatiti obisnuit aluatul pentru clatite, coaceti foile respective si tineti-le la cald.

Separat, pregatiti umplutura: tocati ceapa marunt, caliti-o un minut in toata cantitatea de ulei, puneti ciupercile taiate in felii, sarea, piperul si foaia de dafin.

Caliti totul in vas descoperit pana se evapora apa lasata, daca mai este nevoie, picurati o jumatate pahar cu apa calda, astfel ca ciupercile sa fie bine patrunse.

Adaugati verdeata tocata si smantana atat cat amestecul sa fíe potrivit de legat.

Umpleti foile de clatite, pastrate calde pe baie de aburi, asezati-le intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt, pudrati-le cu cascaval ras si dati-le pentru 10 minute la cuptorul fierbinte.
Pofta buna!

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciuperci cuptor

ciuperci umplute

ciulama de ciuperci

piept de pui ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc