Crochetele din ciuperci cu smantana sunt aperitive delicioase si sanatoase. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame.
Crochetele din ciuperci cu smantana sunt aperitive delicioase si sanatoase. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, acestea se scurg de lichid si se taie lame. Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Ciupercile se inabusa in 50 ml ulei, se adauga patrunjelul verde, sare si piper.
Compozitia de crochete: faina se dizolva in 150 ml apa clocotita, 50 ml ulei si sare, amestecandu-se continuu pentru a nu se forma cocoloase. Compozitia se raceste si, treptat, se adauga oua. Se pun ciupercile inabusite. Compozitia se imparte in bucati egale (2-3 bucati la portie) si se modeleaza crochete lungi de 2-3 cm. Crochetele se trec prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei.
Crochetele din ciuperci cu smantana se servesc calde, cu smantana deasupra.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii