Ceapa tocata se caleste in unt impreuna cu ciupercile spalate si taiate feliute, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Cand sunt bine scazute, se iau
Ceapa tocata se caleste in unt impreuna cu ciupercile spalate si taiate feliute, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Cand sunt bine scazute, se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu foile de ceapa verde, taiate marunt, apoi se adauga verdeata tocata, sare, piper, se amesteca cu 4 galbenusuri si cu albusurile batute spuma tare. Se face o coca dintr-un ou, 3 linguri cu smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine si se intinde o foaie care se asaza intr-o oala unsa cu unt, foaia imbracand si peretii laterali, depasind marginile. Se toarna compozitia de ciuperci, se acopera cu marginile foii de aluat, se unge cu unt si se introduce in cuptor sa se coaca.
Se serveste cu salata sau cu orez.
Alte retete:
Zacusca de ciuperci
Ciulama de ciuperci
Ciuperci umplute
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii