Pateuri cu soia si ciuperci

Se fierbe soia dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge bine de tot. Ciupercile se scurg si ele bine(daca sunt din conserva) si se toaca asa ma

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Pateuri cu soia si ciuperci

Ingrediente

  • un pachet de aluat de pateuri adica foietaj
  • o punga de soia granule
  • o conserva de ciuperci sau niste ciuperci proaspete cam 10-15
  • 4-5 catei de usturoi
  • un ou
  • condimente pentru carnati - o lingurita
  • boia iute -o lingurita
  • sare si piper dupa gust
  • o juma de legatura de marar daca vreti
  • o lingura zdravana de unt

Mod de preparare

Se fierbe soia dupa instructiunile de pe ambalaj si se scurge bine de tot.

Ciupercile se scurg si ele bine(daca sunt din conserva) si se toaca asa maruntel ca pentru salata boeuf.

Se pune soia la calit in unt si in ea se pun condimentele si usturoiul pisat.

Se caleste cam 5 minute dupa care se ia de pe foc si se pune deoparte.

Se calesc si ciupercile intr-o lingurita de unt si peste ele se pune soia.

Se amesteca un pic dupa care se scot intr-un castron.

Se lasa sa se raceasca (nu de tot doar asa cat sa nu se faca ochi oul care trebe adaugat).

Aluatul se taie in patrate. si in fiecare patrat se pune cate o lingurita de compozitie.

Se formeaza triunghiuri si se baga in cuptorul incins, sa fie si focul mediu spre tare.

Se lasa in cuptor pana se rumenesc cred ca vreo 15-20 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia.


Se servesc calde sau reci

Reteta Pateuri cu soia si ciuperci a fost propusa de Lia.R pe forum culinar.ro

Alte retete de pateuri gasiti aici:

Pateuri, aperitive rapide,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza,

Pateuri cu ricotta si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide