Tartine cu sos alb si ciuperci

Tartinele cu sos alb si ciuperci pot constitui un aperitiv excelent pentru mesele festive.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g branza telemea
  • 250 g ciuperci
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 150 ml lapte
  • 10 ml smantana de gatit
  • 1 foaie de dafin
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intai de toate se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte in felul urmator: faina si untul se infierbanta intr-o craticioara, la foc mic, pentru un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se prajeasca; amestecul se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecand de fiecare data energic, pina cind se desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un sos omogen. Se sareaza numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc.

Ciupercile taiate marunt se toaca marunt la cutit sau se dau prin robot. Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamiie, piper si o lingurita rasa de sare.

Se lasa la foc mic sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa. Cand ciupercile s-au inmuiat se adauga si smantana. Compozitia se lasa la racit apoi se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm, peste care se rade branza.


Tartinele se servesc pe deasupra cu patrunjel sau marar tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide