Tartinele cu sos alb si ciuperci pot constitui un aperitiv excelent pentru mesele festive.
Intai de toate se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte in felul urmator: faina si untul se infierbanta intr-o craticioara, la foc mic, pentru un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se prajeasca; amestecul se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecand de fiecare data energic, pina cind se desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un sos omogen. Se sareaza numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc.
Ciupercile taiate marunt se toaca marunt la cutit sau se dau prin robot. Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamiie, piper si o lingurita rasa de sare.
Se lasa la foc mic sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa. Cand ciupercile s-au inmuiat se adauga si smantana. Compozitia se lasa la racit apoi se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm, peste care se rade branza.
Tartinele se servesc pe deasupra cu patrunjel sau marar tocat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii