Oua surpriza pe orez

Caisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din apa cu zahar, timp de 15 m

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 caise mari
  • 500 mI lapte
  • 1 jumatate pahar orez
  • 100 gr zahar
  • 100 gr apa
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Caisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din apa cu zahar, timp de 15 minute. Se indeparteaza semintele si se pun in siropul fierbinte jumatatile de caise si se lasa 5 minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. Se fierbe orezul cu lapte, se adauga zaharul, se lasa sa se raceasca si se asaza pe un platou rotund. Orezul se acopera cu smantana si se asaza estetic jumatatile de caise insiropate cu taietura in sus. Jumatatile de caise pe smantana vor imita ochiurile de oua.
Se serveste rece.

Alte retete culinare:

Chiftelute

Chec pufos

Gogosi pufoase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori