Caisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din apa cu zahar, timp de 15 m
Caisele se taie in doua jumatati si se curata de samburi. Se scot semintele din samburi si se fierb in siropul preparat din apa cu zahar, timp de 15 minute. Se indeparteaza semintele si se pun in siropul fierbinte jumatatile de caise si se lasa 5 minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. Se fierbe orezul cu lapte, se adauga zaharul, se lasa sa se raceasca si se asaza pe un platou rotund. Orezul se acopera cu smantana si se asaza estetic jumatatile de caise insiropate cu taietura in sus. Jumatatile de caise pe smantana vor imita ochiurile de oua.
Se serveste rece.
Alte retete culinare:
Chiftelute
Chec pufos
Gogosi pufoase

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii