Pere cu pui la cuptor

Pere cu pui la cuptor este un delicios fel de mancare cu carne de pui. Pentru aceasta reteta delicioasa va trebuie 150 g piept pui dezosat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Pere cu pui la cuptor

Ingrediente

  • 150 g piept pui dezosat
  • 8-10 masline negre
  • 50 g branza capra
  • 3 felii muschi afumat
  • 2 pere marisoare
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1/2 ardei iute
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura ulei
  • cimbru
  • piper & usturoi

Mod de preparare

Pere cu pui la cuptor este un delicios fel de mancare cu carne de pui.

Maslinelor le scoatem samburii si le taiem felii, ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt.
Branza se taie cubulete, iar muschiul afumat de taie fasii lungi.

Perelor le curatam coaja si le punem la fiert intr-o craticioara cu vin. Le rasucim pe toate partile, ca vinul sa intre bine in ele si sa se inmoaie.
Dupa ce au fiert, in jur de 20 minute, se scot si se racesc.
Le taiem pe orizontala, la 2 cm de codita, apoi le scobim cu lingurita de cotor si putin miez pentru a intra cat mai multa umplutura.
Coditele le infasuram in putina folie de aluminiu, ca sa nu se arda cat le tinem la cuptor.

Cat timp fierbem perele pregatim umplutura:
Pieptul de pui se taie cubulete si se presara cu piper & usturoi si cimbru.
Se prajeste usor in ulei,adaugam ceapa taiata marunt,maslinele si ardeiul. Stingem cu o lingura de vin alb, ramas de la fierberea perelor si mai presaram putin cimbru.
Lasam 5 minute sa scada,se trage de pe foc si adaugam branza. Perele scobite se orneaza cu fasiile de muschi si se umplu cu compozitia de pui. Deasupra umpluturii fiecarei pere,se aseaza capacelul cu codita,la nevoie il fixam cu o scobitoare. Se aseaza intr-o tavita si se coc 30 de minute.
Perele fiind imbibate de vin isi vor lasa putina zeama cu care se vor unge acele fasii de muschi.
Dupa coacere, li se scot scobitorile folosite si folia din jurul coditelor.


Pere cu pui la cuptor se servesc reci.
Mi-ar fi de folos pentru pregatirea retetei, Tava pentru cuptor marca Vitesse France de la KitchenShop !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc