Aperitivul cu vinete si dovlecei este o idee minunata pentru zilele de vara, cand parca ne dorim (si este indicat) sa consumam mai multe legume proaspete.
Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.
Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.
Ardeii se taie si ei betisoare.
Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.
Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel, se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.
Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.
Reteta Aperitiv cu vinete si dovlecei a fost propusa de amalia aa pe forum culinar.ro
Serviti aperitivul cu vinete si dovlecei rece, este potrivit in zilele de vara.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii