Dovlecelul, vedeta in orice aperitiv!
Dovleceii spalati se sterg, apoi li se indeparteaza capetele, se taie pe lung in jumatati egale. Cu o lingurita, se curata de miez fara a ajunge la capete, asemenea unor barcute. Se pune intr-o craticioara apa cu sare sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, se scufunda 5 minute jumatatile de dovlecei, sa se inmoaie un pic, apoi se scot si se scurg de apa. Se curata ceapa si se taie fin, apoi morcovul si radacina se taie in cubulete mici, ardeiul se taie si el tot cubulete, apoi se feliaza ciupercile spalate si curatate. Se pune un strop de ulei si se calesc legumele taiate, se adauga si 2-3 linguri din miezul scobit din dovlecei, un praf de sare, condimente si se adauga si un pic de apa. Se acopera cu un capac si se fierb inabusit pana se inmoaie. Se da tigaia de pe foc si se adauga verdeata taiata marunt. Cu aceste legume se umple fiecare jumatate de dovlecel, apoi se asaza una langa cealalta, intr-o tava in care am pus un pic de apa (pana la marginea barcutelor), sare, ulei si legume deshidratate. Pe fiecare jumatate de dovlecel umplut se pune la capete cate o jumatate de rosioara cherry, iar in miloc spargem cate un ou de prepelita. Dam tava la cuptor si lasam cca. 25-30 minute, pana se incheaga bine oul. Se servesc reci sau calde. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii