Retete dietetice
Se taie vinetele in jumatati, pe verticala si se scoate miezul cu o lingura. Se curata ceapa, se toaca julien si se pune intr-o tigaie la prajit. Cand ceapa isi schimba putin culoarea, se adauga cateva patlagelele galbene, tocate julien, se amesteca usor, se adauga pieptul tocat cubulete, miezul de la vinetele albe, tocate marunt, tarhon, oregano, maggi secretul gustului si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand lichidul se evapora, se mai potriveste de sare, daca mai este nevoie.
Se taie cam 1 kg de patlagele galbene, cubulete si se pun la mixat, pana se fac o pasta, se adauga putina sare, putin tarhon si oregano si se toarna continutul intr-o tava. Se umplu jumatatile de vinete cu compozitia din tigaie si se asaza in tava. Se presara putin cascaval ras si se da tava la cuptor, pana cand vinetele se rumenesc si sosul scade putin, atunci este semn ca barcutele noastre sunt gata. Le mai adaugam si o "panza" dintr-o bucata de gogosar si barcuta este gata. Sa aveti pofta, dragilor!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii