Barcute din vinete albe in sos orange

Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Barcute din vinete albe in sos orange

Ingrediente

  • 3 bucati vinete albe
  • 2 kg patlagele galbene
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita tarhon
  • 1 lingurita condimente de Amestec de legume
  • sare dupa gust
  • 1 bucata piept de pui
  • 3 linguri ulei
  • 4 cepe mici
  • 1 gogosar
  • 50 gr cascaval
  • 1 lingurita oregano

Mod de preparare

Se taie vinetele in jumatati, pe verticala si se scoate miezul cu o lingura. Se curata ceapa, se toaca julien si se pune intr-o tigaie la prajit. Cand ceapa isi schimba putin culoarea, se adauga cateva patlagelele galbene, tocate julien, se amesteca usor, se adauga pieptul tocat cubulete, miezul de la vinetele albe, tocate marunt, tarhon, oregano, maggi secretul gustului si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand lichidul se evapora, se mai potriveste de sare, daca mai este nevoie.

Se taie cam 1 kg de patlagele galbene, cubulete si se pun la mixat, pana se fac o pasta, se adauga putina sare, putin tarhon si oregano si se toarna continutul intr-o tava. Se umplu jumatatile de vinete cu compozitia din tigaie si se asaza in tava. Se presara putin cascaval ras si se da tava la cuptor, pana cand vinetele se rumenesc si sosul scade putin, atunci este semn ca barcutele noastre sunt gata. Le mai adaugam si o "panza" dintr-o bucata de gogosar si barcuta este gata. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci