Budinca de spanac cu sunca

- Se bat cele 4 ou - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat
  • adaugati la timpul de pregatire si curatarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 grame sunca de Praga
  • 4 oua in compozitie si 1 pentru dat fatza la final
  • putin cascaval ras pentru fatza
  • 4 felii de paine
  • sare

Mod de preparare

- Se bat cele 4 ou

- Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit cand am pus sunca afumata..dar depinde de gusturi)

- Cele 4 felii de paine le rupem bucatele mici, cubuletze

- Adaugam feliile de paine peste ouale cu sunca si se amesteca bine ca sa se imbibe painea de oua

Se maruntesc verdeturile (ceapa si usturiul se curata bine, se foloseste atat partea alba cat si cea verde).Mai jos sunt verdeturile mele maruntite la robot.

Adugam verdeata tocata peste compozitia initiala de oua, sunca si paine

La final incorporam si spanacul fiert si maruntit cat mai fin posibil

Nu uitati de sare

Se poate adauga si ceva condiment de drob, daca aveti

Se pune compozitia intr-un vas termorezistent sau o cratita cu fund dublu, si se bate deasupra inca un ou si se presara cascaval ras

Se da vasul la cuptor penstru 20-30 de minute, aveti grija sa nu se arda cascavalul
Pofta buna!

Reteta Budinca de spanac cu sunca a fost propusa de ruxij pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Sufleu cu spanac,

Chec de spanac,

Spanac la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Cozonac steluta
2
Cozonac

Cozonac steluta

Este o reteta de efect si delicioasa

Cozonac steluta
Flan de queso (flan de branza)
3
Budinci

Flan de queso (flan de branza)

Flan de queso este o reteta spaniola ce seamana cu crema de zahar ars, doar ca se face cu crema de branza.

Flan de queso (flan de branza)
Tarta cu prune si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata de ardei iuti
5
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia