Budinca de vinete

Se spala vinetele si apoi se taie in felii groase de un centimetru. Se presara cu sare si se lasa deoparte sa se scurga de zeama. Separat, se coace ce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete frumoase si proaspete
  • 3 cepe
  • 6 ardei grasi
  • 5-6 rosii
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se spala vinetele si apoi se taie in felii groase de un

centimetru. Se presara cu sare si se lasa deoparte sa se scurga de zeama. Separat, se coace ceapa, se taie ardeii fideluta si se inabusa totul in ulei. Se amesteca apoi cu rosiile decojite si taiate marunt, cu verdeata, sarea si usturoiul tocat fin. se dau feliile de vinete prin faina si se prajesc in uleiul incins. Se asaza apoi intr-o forma unsa cu ulei un rand de vinete, unul de compozitie, pana se termina, ultimuls trat fiind de vinete. Deasupra se presara cu patrunjel verde si se introduce la copt, la foc potrivit, pentru 20-25 de minute.
Budinca se serveste calda, taiata felii.

Alte retete:

Saratele

Placinta de dovleac

Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc