Chec aperitiv cu cartofi este un aperitiv deosebit care poate fi servit atat cald cat si rece. Poate fi pregatit pentru orice sarbatoare, este delicios! Pentru aceasta reteta de chec va trebuie piure de cartofi.
Chec aperitiv cu cartofi este un aperitiv deosebit care poate fi servit atat cald cat si rece. Se spala cartofii si se pun la fier in apa cu sare. Dupa ce sau fiert se scot din apa si se curate de coaja.
Cartofii curatati se zdrobesc cu blenderul sau cu un tel si se amesteca cu sare, unt, oua si faina sau pesmet. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unui aluat de paine care sa se intinda pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara) si pe deasupra se aseaza salamul cuburi taiat sau felii si se presara cimbru si busuioc.
Se ruleaza cu ajutorul prosopului, se unge cu ou batut pe toata suprafata si se baga in cuptorul bine incins. Dupa ce sa rumenit se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se raceasca si se serveste cu diferite salate.
Chec aperitiv cu cartofi se serveste cald sau rece. Poate fi insotit de o salata sau de branzeturi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii