Chiftelele cu hrisca si legume in crusta de mac sunt in primul rand sanatoase, apoi sunt aspectuoase. Sunt niste chiftele potrivite a fi servite ca si aperitiv deosebit.
Hrisca se pune intr-o sita si se spala sub jet de apa rece.
Se transfera intr-un vas mai mare, se acopera cu apa si se lasa aproximativ 2 - 3 ore.
Dovleceii,morcovii se curata, se spala, se dau prin razatoare si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Intr-un vas punem legumele,hrisca scursa bine de apa, ouale, grisul,cimbrul,sarea si piperul si omogenizam bine compozitia.
Cu mainile usor umede se ia cate putin din amestecul de mai sus si se modeleaza chiftele , care se dau prin mac, apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptorul preincazlit la 180 grade timp de 30-35 minute, timp in care se intorc si pe partea cealalta.
Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
Reteta de chiftele de hrisca in crusta de mac a fost propusa de Simona's Passion for cooking.
Chiftelele de hrisca pot fi servite ca si aperitiv sau gustare atat calde cat si reci.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii