Chiftele de dovlecei

Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Trebuie storsi foarte bine de apa  pe care o lasa apoi ii punem intr-un castron in

Complexitate
redusa
Chiftele de dovlecei

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia de ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica

Mod de preparare

Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Trebuie storsi foarte bine de apa pe care o lasa apoi ii punem intr-un castron incapator. Se curata usturoiul, il se piseaza apoi se freaca cu sare si putin ulei. Spalam si tocam marunt mararul si patrunjelul. Batem bine cele doua oua. Taiem ceapa marunt. Adaugam in castronul cu dovlecei ouale, usturoiul, ceapa, verdeata, sare, piper si boia. Amestecam bine si punem faina( si amestecam iara) pana se formeaza o compozitie care cade, mai greu, de pe lingura. Punem intr-o tigaie ulei la incins. Luam cu lingura din compozitie si punem in uleiul incins bine. Prajim bine pe ambele parti. Scoatem cu o spumiera chiftelele si le asezam pe un platou unde am pus hartie absorbanta.




Sursa acestei retete este blogul culinar retetedemancaruri

Alte retete culinare recomandate:


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori