Chiftele de dovlecei

Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Trebuie storsi foarte bine de apa  pe care o lasa apoi ii punem intr-un castron in

Complexitate
redusa
Chiftele de dovlecei

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • faina cat cuprinde
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia de ardei iute
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica

Mod de preparare

Dovleceii se curata si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari. Trebuie storsi foarte bine de apa pe care o lasa apoi ii punem intr-un castron incapator. Se curata usturoiul, il se piseaza apoi se freaca cu sare si putin ulei. Spalam si tocam marunt mararul si patrunjelul. Batem bine cele doua oua. Taiem ceapa marunt. Adaugam in castronul cu dovlecei ouale, usturoiul, ceapa, verdeata, sare, piper si boia. Amestecam bine si punem faina( si amestecam iara) pana se formeaza o compozitie care cade, mai greu, de pe lingura. Punem intr-o tigaie ulei la incins. Luam cu lingura din compozitie si punem in uleiul incins bine. Prajim bine pe ambele parti. Scoatem cu o spumiera chiftelele si le asezam pe un platou unde am pus hartie absorbanta.




Sursa acestei retete este blogul culinar retetedemancaruri

Alte retete culinare recomandate:


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc