Chiftele din vinete cu sos de rosii

Coaceti vinetele, curatati-le si asezati-le pe un fund inclinat, sa se scurga. Tocati-le si amestecati-le cu oale, sarea, piperul si faina, astfel in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinetee mijlocii
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 500 gr rosii
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • sare

Mod de preparare

Coaceti vinetele, curatati-le si asezati-le pe un fund inclinat, sa se scurga. Tocati-le si amestecati-le cu oale, sarea, piperul si faina, astfel incat sa obtineti o compozitie potrivit de moale. Luati cu lingura din compozitie si prajiti chiftelele in uleiul incins. Separat, fierbeti cateva rosii, faceti din ele un piure si amestecati-le cu putina ceapa prajita. Adaugati sare si 1 lingurita zahar.


Fierbeti sosul cateva minute, apoi asezati chiftelutele in sosul de rosii si tineti preparatul la cald, pana in momentul servirii. Alte retete culinare:

Mancare de mazare Tocanita de pui Chiftelute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc