Chiftelute cu porumb si coriandru

Chiftelutele cu porumb si coriandru se fac foarte usor. Trebuie doar sa amestecati bine toate ingredientele si sa le prajiti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Chiftelute cu porumb si coriandru

Ingrediente

  • 2 cup porumb (am folosit congelat)
  • 1/4 cup ceapa verde
  • 1/4 cup ardei gras (am avut la congelator
  • verde)
  • 1 ardei iute (optional - eu n-am pus ca marunelele inca sunt mici
  • dar lasa ca le invat eu mai tarziu)
  • 2 oua
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 cup faina
  • 1/4 cup coriandru proaspat
  • tocat marunt
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare

Chiftelutele cu porumb si coriandru se fac foarte usor. Se taie ceapa verde si ardeiul gras marunt.
Se amesteca impreuna cu porumbul, ouale, usturoiul, faina, coriandrul, sarea si piperul.
Eu le-am facut la cuptor, dar se pot praji in tigaie.
Se pune uleiul in tigaie si se infierbanta.
Se adauga cu lingura chiftelute de marimea dorita. Se prajesc si cand s-au rumenit se intorc pe partea cealalta.
Sunt gata cand s-au rumenit.


Chiftelutele cu porumb si coriandru se servesc calde sau reci cu cartofi sau salata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Supa detox de varza kale si linte rosie
3
Supe de legume

Supa detox de varza kale si linte rosie

O supa usor de preparat, recomandata in special pentru perioada sarbatorilor, cand avem nevoie de o detoxifiere rapida pentru...

Supa detox de varza kale si linte rosie
Supa crema de ciuperci
4
Supe de legume

Supa crema de ciuperci

Este una din supele mele favorite, pe langa multe alte supem iar ca sa pregatesti o astfel de supa,nu ai nevoie de reteta,...

Supa crema de ciuperci
Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt
5
Aperitive cu legume

Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

Dacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate cum sunt...

Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt
Parteneri
Pulpă de porc, ghebe și ceapă
Bucataras.RO

Pulpă de porc, ghebe și ceapă

Mereu apreciată în familia Zmeilor ;) E un fel principal ce niciodată nu este suficient! :D

Pulpă de porc, ghebe și ceapă
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia