Cine a zis ca nu se poate manca foarte bine fara carne ? Noi ne-am obisnuit sa mancam mai rar carne, asa ca incercam tot felul de bunatati pe baza de legume de sezon. Aceste chiftele trebuie sa le incercati daca va place conopida. Sunt usor de facut si se pastreaza foarte bine cateva zile la frigider. Daca va plac lactatele si unteti fan branza atunci se poate adauga in ele branza razuita.
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa asa ca a avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.
In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un amestec granulat (ca un cus cus).
Am golit conopida intr-un castron iar in robot am pus ardeiul copt si curatat si ceapa. Am pornit robotul, am macinat si aceaste ingrediente.
Morcovii i-am dat pe razatoarea mica.
Punem toate legumele macinate peste conopida si adaugam sare, piper, pesmet, oua si oregano.
Omogenizam bine si incercam sa strangem in pumn compozitia. Daca nu se lipeste deloc, mai adaugati un ou (depinde de cat de marunte sunt facute legumele si cat de umede sunt).
Formam chiftelute mai mari sau mai mici, asezam in tava de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 30 minute.
Trebuie sa fie putin rumene deasupra cand sunt gata.
Serviti-le cu un sos rosu cu usturoi sau o maioneza.
P.S Mi-au iesit 42 bucati, pe care le-am asezat pe tava mare de cuptor.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautO reteta extrem de simpla si savuroasa...iubesc pastele la nebunie, dar nu le maninc asa de des pe cit as dorii. Pe astea...
Paste quatro formaggiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii