Chiftelute din piure de cartofi

O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post! Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute din piure de cartofi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 4-5 linguri cu faina
  • pesmet
  • 30 g margarina
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 4 -5 ciuperci proaspete

Mod de preparare

O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post! Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa

si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, vegeta, ciupercile tocate marunt si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine mai adaugam pesmet. Ne udam mainile cu apa si formam chiftelute, pe care le trecem prin pesmet si apoi le rumenim in ulei incins. Cine doreste le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute.


Sunt foarte bune calde dar si reci.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori