Conopida la cuptor

Cuptorul se incalzeste la 190°C. Conopida se opareste in apa fiarta cu sare 5 minute si se lasa sa se stoarca bine. Uleiul se pune la incins intr-o

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Conopida la cuptor

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 2 linguri ulei
  • 25gr faina
  • 350ml lapte
  • 325gr porumb din doza
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingurita cimbru tocat
  • 140gr Emmentaler ras
  • sare
  • piper
  • Pentru crusta: 50gr faina integrala
  • 25gr unt
  • 25gr fulgi de ovaz
  • 25gr migdale taiate marunt

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 190°C. Conopida se opareste in apa fiarta cu sare 5 minute si se lasa sa se stoarca bine. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie, se adauga faina, se ia de pe foc si se adauga laptele si 150ml apa unde a fiert conopida. Se pune din nou pe foc si se lasa 3 minute pana ce sosul s-a ingrosat. Se ia de pe foc, se adauga, patrunjelul, porumbul si cimbrul apoi jumatate din cantitatea de branza si la sfarsit conopida. Se pune aceasta compozitie intr-o fortma pentru gratin.

Pentru crusta: faina si untul se amesteca bine, se adauga fulgii de ovaz apoi cu migdalele si cu branza si se pune peste conopida. Se baga la cuptor si se lasa 30 minute dupa care se poate servi.
Reteta Conopida la cuptor a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori