Un aperitiv cu multe legume, de efect si foarte gustos!
Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale, sare si oul batut, un aluat omogen care se infasoara in celofan si se da la rece cel putin 30 min.
Se dau in cateva clocote cu apa si sare legumele congelate care apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza bine albusurile cu un praf de sare. Crema de branza se amesteca cu galbenusurile. Se amesteca usor albusurile batute cu galbenusurile amestecate cu branza si legumele fierte si calite un pic in uleiul Unisol.
Din aluatul rece se intinde o foaie subtire din care decupam cu gura unui pahar, cercuri care mai apoi le asezam in formele unse cu ulei Unisol si care se dau la copt cca. 15 minute. Se scot din cuptor si se umplu cu amestecul de branza si legume. Deasupra, se presara cercuri de ceapa rosie si se mai dau inca 15 minute la copt. Se opreste focul din cuptor, dar cosuletele se lasa sa se raceasca in voie in cuptor, apoi se scot din forme si se servesc reci ca aperitiv. Pofta buna!
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmaleIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii