Cosulete cu legume

Un aperitiv cu multe legume, de efect si foarte gustos!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu legume

Ingrediente

  • Cosuletele
  • 150 g unt sau margarina
  • 250 g faina
  • sare
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 250 g mix de legume congelate
  • 150 ml ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 250 g crema fina de branza cu smantana
  • 150 g cascaval ras

Mod de preparare

Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale, sare si oul batut, un aluat omogen care se infasoara in celofan si se da la rece cel putin 30 min.

Se dau in cateva clocote cu apa si sare legumele congelate care apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza bine albusurile cu un praf de sare. Crema de branza se amesteca cu galbenusurile. Se amesteca usor albusurile batute cu galbenusurile amestecate cu branza si legumele fierte si calite un pic in uleiul Unisol.

Din aluatul rece se intinde o foaie subtire din care decupam cu gura unui pahar, cercuri care mai apoi le asezam in formele unse cu ulei Unisol si care se dau la copt cca. 15 minute. Se scot din cuptor si se umplu cu amestecul de branza si legume. Deasupra, se presara cercuri de ceapa rosie si se mai dau inca 15 minute la copt. Se opreste focul din cuptor, dar cosuletele se lasa sa se raceasca in voie in cuptor, apoi se scot din forme si se servesc reci ca aperitiv. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Bucataras.RO

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!