Crochete cu cartofi

Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 gr cartofi
  • 100 gr faina
  • 3 oua
  • 1 lingura patrunjel verde
  • 20 gr unt
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 300 ml ulei
  • sare
  • 30 gr pesmet

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc.

La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt, 20 grame unt, 1 lingurita cu varf sare si se framanta bine.

Cui ii place mancarea mai condimentata, poate adauga si un praf de nucsoara macinata.

Pe scandura de aluat se framanta bine si se intind suluri de 1,5 cm grosime, pe care le taiem in bucati de 4 cm.

Cu cat mai repede modelam bucatelele, cu atat vom evita ca aluatul sa se inmoaie si sa devina lipicios.

In sfarsit batem 1 sau 2 oua si bucatelele de aluat le rostogolim prin ou, pesmet si le prajim in ulei mult si fierbinte, la foc iute, pana se rumenesc.
Se servesc calde. Sunt potrivite cu mancaruri drese cu smantana, sau varza de Bruxelles fiarta in abur. Se poate servi si ca fel principal cu sos tartar sau sos de usturoi. Nu se pastreaza in frigider.

Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci