Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt,
Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc.
La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt, 20 grame unt, 1 lingurita cu varf sare si se framanta bine.
Cui ii place mancarea mai condimentata, poate adauga si un praf de nucsoara macinata.
Pe scandura de aluat se framanta bine si se intind suluri de 1,5 cm grosime, pe care le taiem in bucati de 4 cm.
Cu cat mai repede modelam bucatelele, cu atat vom evita ca aluatul sa se inmoaie si sa devina lipicios.
In sfarsit batem 1 sau 2 oua si bucatelele de aluat le rostogolim prin ou, pesmet si le prajim in ulei mult si fierbinte, la foc iute, pana se rumenesc.
Se servesc calde. Sunt potrivite cu mancaruri drese cu smantana, sau varza de Bruxelles fiarta in abur. Se poate servi si ca fel principal cu sos tartar sau sos de usturoi. Nu se pastreaza in frigider.
Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:
Cartofi magici
Cartofi umpluti
Papanasi de cartofi cu cascaval
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii