Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala patrunjelul verde si se toaca mar
Cartofii se spala si se fierb 30 de minute Intre timp, se scoate pielea de pe crenvursti si se taie marunt. Se spala patrunjelul verde si se toaca marunt. Uleiul se incinge in tigaie si se pun crenvurstii taiat marunt la rumenit. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Cartofii calzi se curata de coaja si se trec prin pasoarul de cartofi. La pireul obtinut se adauga crenvurstii rumeniti, cascavalul ras, galbenusurile, patrunjelul verde, nucsoara si adaosul alimentar. Se amesteca bine.
Din compozitie se formeaza crochete se latesc sa atinga diametrul de cca 5 – 6 cm. Crochetele se trec prin faina, prin ouale batute cu putina sare si apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte, se scot pe prosop de hartie cand au culoare auriu-maronie . Se servesc dupa ce se scurge uleiul.
Alte aperitive:
Chiftele dovlecei
Sufleu dovlecei
Dovlecei umpluti
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdeLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii