Crochete de cartofi cu mozzarella

Crochetele de cartofi cu mozzarela pot fi servite cu succes ca aperitiv la orice eveniment festiv. Recomandam mozzarela granarolo pentru aceasta reteta.

Complexitate
redusa
Crochete de cartofi cu mozzarella

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 200g mozzarela Granarolo( se recomanda utilizarea mozzarela Granarolo100g
  • in zer sau mozzarella Cucina Granarolo 250g)
  • 3 oua
  • 60g Parmigiano Reggiano Granarolo
  • 20g unt Granarolo
  • 20g faina
  • 70g pesmet
  • cimbru
  • oregano
  • sare
  • Pentru decor:
  • morcovi taiati julienne
  • salata verde

Mod de preparare

1. Cartofii se fierb intregi in apa cu sare. Se decojesc dupa ce se racesc si se dau prin masina de tocat.

2. Peste pireul de cartofi astfel obtinut adaugati un ou, untul, parmigiano reggiano Granarolo, sarea, cimbrul, oregano. Amestecati bine.

3. Dupa ce amestecul s-a racit modelati crochete de aproximativ 50g.

4. Taiati mozzarella Granarolo cuburi si umpleti fiecare crocheta cu cate un cub de mozzarella Granarolo.

5. Bateti cu furculita celelalte doua oua.

6. Treceti fiecare crocheta prin faina, apoi prin ouale batute si rostogoliti-le prin pesmet.

7. Aranjati crochetele date prin pesmet intr-o tava si introduceti la cuptor, la 200 grade Celsius, timp de 15-20 de minute.


Serviti crochetele de cartofi cu mozzarella cu salata verde si morcovi taiati julienne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc