Dip de spanac este o reteta de sos gros perfect pentru a fi servit la aperitiv alaturi de tortillas.
Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 linguri de ulei si 3-4 linguri de apa.
Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.
Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot.
Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.
Functiile care ma atrag cel mai mult la aparatul Philips Multicooker sunt: Fierberea inabusita si Gatirea la aburi
Servim dip-ul de spanac cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii