Fasole batuta in cuib

Fasole batuta in cuib este o delicioasa mancare de fasole. Pentru a pregati aceasta reteta va trebuie 500 g fasole uscata.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta in cuib

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 150 ml ulei
  • 5o g bulion
  • 4-5 catei usturoi
  • 1-2 cepe
  • piper macinat
  • sare
  • pentru cuiburi 1 pach.aluat foietaj.

Mod de preparare

Fasole batuta in cuib este o delicioasa mancare de fasole. Fasolea se curata si se pune la inmuiat cateva ore.
Dupa ce si-a marit volumul,fasolea se spala in cateva ape si se pune la fiert 60 min.
Se schimba apa in care fierbe fasolea de 2 ori.
Dupa fierbere, fasolea se strecoara si se lasa la racit.
Dupa racire, se paseaza cu mixerul, apoi se amesteca cu usturoiul zdrobit, ulei, piper macinat si sare dupa gust.
Se prepara un sos din bulion, prajit in putin ulei si diluat cu putina apa.

Sosul se pune pe deasupra fasolei batute.
Ceapa se taie rondele si se prajeste pana capata o culoare aurie.

In tipul cat fierbe fasolea,din aluatul de foietaj se decupeaza forme rotunde,se coc la cuptor pe dosul unor castronele formand niste cuiburi.
Fiecare cuib din aluat il vom umple cu fasole batuta.


Fasole batuta in cuib se serveste sprituit cu sos, iar deasupra decoram cu rondele de ceapa prajita.
Oala Calve Spania de la Kitchenshop, mi-ar fi utila la pregatirea acestei retete!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori