Fasole batuta orientala Byesar

• coaceti usturoiul in cuptor• lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte• puneti-o la fiert cu sare

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta orientala Byesar

Ingrediente

  • fasole bob gigant - cca 500 g
  • usturoi - 5-6 catei
  • chimion - 1 lingurita rasa
  • chimen - ½ lingurita
  • ulei de masline extravirgin - 80 - 100 ml
  • zeama de lamaie - 2 linguri
  • frunze de menta pentru decor
  • boia dulce - 1 lingurita
  • piper cayenne - 1 lingurita rasa
  • ceapa rosie pentru décor
  • extra ulei de masline pentru décor
  • extra boia pentru décor
  • coriandru proaspat - 1 legatura
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

• coaceti usturoiul in cuptor
• lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte
• puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa)
• cand bobul s-a fiert, scurgeti apa intr-un castron
• treceti boabele prin sita (pentru a ramane teaca fiecareia acolo)
• compozitia rezultata o introduceti intr-un castron incapator impreuna cu uleiul de masline, chimionul, chimenul, boiaua dulce si piperul cayenne, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi copt si suficienta zeama din cea in care a fiert fasolea, ca dupa ce o mixati cu blenderul Breville Hand Blender sa obtineti o pasta fina, cremoasa 
• taiati ceapa rosie cubulete mici
• tocati coriandrul marunt
• serviti fasolea cu ceapa rosie si coriandru, decorata cu boia, putin ulei de masline si frunze de menta
• prajiti paine sau serviti alaturi de pita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide