Gatto di patate, tort sarat de cartofi

Fierbem cartofii 45 minute sau pana cand intra furculita in ei(nu trebuie sa fie ultra fierti dar tre sa fie patrunsi bine). Ii curatam cat sunt calzi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Gatto di patate,  tort sarat de cartofi

Ingrediente

  • 1
  • 200 kg cartofi fainosi (galbeni)
  • 4 oua
  • 100 gr parmezan
  • 50 gr pecorino
  • 125 gr unt
  • 150 gr salam sau prosciutto cotto
  • 1 pahar lapte
  • 200 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • pesmet si unt pt tapetat

Mod de preparare

Fierbem cartofii 45 minute sau pana cand intra furculita in ei (nu trebuie sa fie ultra fierti dar tre sa fie patrunsi bine). Ii curatam cat sunt calzi si se paseaza cu o zdrobitoare sau cu mixerul. Peste ei se adauga toate ingredientele de mai sus (indiferent de ordine), in afara de: mozzarela si salam si putin parmezan. Se mixeaza pana ajunge o pasta care nu trebuie sa fie compacta. Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si pesmet. Se pune jumatate de compozitie in tava.

Peste adaugam mozzarella si salamul taiate cubulete. Punem ce a mai ramas din compozitie, pudram cu parmezan si pesmet si dam la cuptor la 200 grade cam 30 minute(pana se rumeneste).


Se serveste calda, dar si rece e gustoasa.

Reteta Gatto di patate a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu cartofi gasiti aici:

Musaca de cartofi cu piept de pui,

Mamaliga de cartofi,

Musaca de cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Chiftele cu spanac
Bucataras.RO

Chiftele cu spanac

Chiftele cu spanac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola