Mini tartele cu ceapa sunt un aperitiv complex care va incanta prin aspect si gust. Puneti untul si branza intr-un castron si amestecati-le bine cu
Mini tartele cu ceapa sunt un aperitiv complex care va incanta prin aspect si gust.
Puneti untul si branza intr-un castron si amestecati-le bine cu un mixer. Adaugati faina si sarea si mixati pana cand totul devine ca un pesmet mai mare dupa care, amestecati cu mana sau cu o lingura pana cand coca se aduna ca o bila. Puneti vasul la frigider pentru 30 minute. Presarati un pic de faina pe masa si intindeti coca la o grosime de 3 mm. Taiati 30 de cercuri de un diametru de 8,5 cm fiecare. Puneti fiecare cerc de coca intr-o forma de muffin si presati-l pe fundul si peretii ei.
Umplutura
Puneti untul sa se topeasca intr-o tigaie, la foc potrivit. Adaugati ceapa si amestecati bine (cam 1 minut) ca sa se inrobeze de unt. Faceti focul mic, acoperiti tigaia si lasati ceapa sa se inabuse 20 minute (nu trebuie sa se maroneasca). Adaugati crema, dati focul mare si lasati sa fiarba 2-3 minute pana cand amestecul ceapa/crema capata consistenta unui sos. Adaugati apoi mustarul, sarea si piperul si amestecati totul. Cu ajutorul unei linguri puneti umplutura in fiecare forma de muffin. Coaceti 15-18 minute la o temperatura de 200C intr-un cuptor pre-incalzit (pana cand tartele sunt aurii si umplutura fierbe).
Lasati sa se raceasca putin si pe urma scoteti-le din forme si punti-le la racit pe un gratar. Se pot pastra 2 zile la frigider, intr-o cutie inchisa ermetic. Pentru a fi incalzite se pun in cuptor pre-incalzit la 200C intre 8 si 10 minute. Sunt foarte gustoase, ceapa este un pic crocanta iar coca de tarta cu branza este foarte buna. Reteta Mini tarte cu ceapa a fost propusa de Anat pe forum culinar.ro
Alte retete de tarte gasiti aici:
Tarta cu ton si legume,
Tarta cu brocoli,
Tarta cu praz, branzeturi si sunculita
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii